Voor 1 juli een echtscheiding aanvragen kan meerdere financiële voordelen opleveren

Voor 1 juli een echtscheiding aanvragen kan meerdere financiële voordelen opleveren

1 juli 2015 is een belangrijke datum in de echtscheidingspraktijk. Wie namelijk voor deze dag zijn verzoek tot echtscheiding heeft ingediend, kan wellicht profiteren van financiële voordelen vanwege de beëindiging van het fiscaal partnerschap. Een belangrijke vereiste is dat de scheidende partijen per 1 juli niet meer op hetzelfde GBA-adres staan ingeschreven. Lees deze bijdrage om erachter te komen of u kunt profiteren van financiële voordelen tijdens uw echtscheiding.

Echtscheidingsproces versnellen of niet?

Nu 1 juli 2015 steeds dichterbij komt vragen veel mensen zich af of ze hun echtscheidingsproces moeten versnellen. En dat terwijl het logischer is om een zwaar en emotioneel proces in alle rust af te sluiten. Toch komen partners, die momenteel midden in een echtscheiding zitten, in veel gevallen niet onder de deadline uit. Of u volgens de fiscus al dan niet over een heel jaar partner kan zijn, kan financieel een hoop schelen.

Financiële voordelen dankzij heffingskortingen en toeslagen

Of de beëindiging van het fiscaal partnerschap voor u de nodige voordelen heeft, is afhankelijk van diverse factoren. Wanneer u voor 1 juli 2015 zonder fiscaal partner verder gaat is het mogelijk om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor inkomensafhankelijke combinatiekorting. Deze zogeheten heffingskortingen kunnen u duizenden euro’s per jaar schelen. Hoewel het in veel gevallen gaat om meerdere financiële voordelen, willen wij als scheidingsmakelaars te allen tijde het belang van begrip, geduld en respect benadrukken. Zeker als er een of meerdere kinderen betrokken zijn bij de scheiding. Heeft u echter al uw zaken omtrent de scheiding zo goed als geregeld, dan is het aan te raden om 1 juli 2015 als definitieve deadline aan te houden. Het zou zonde zijn als u uw verzoek tot beëindiging van het fiscaal partnerschap slechts enkele dagen te laat indient. Genoeg reden om even contact op te nemen met uw scheidingsmakelaar.

Scheiden Amersfoort

Alle informatie over scheiden in Amersfoort vind u in dit artikel

Vragen over deze belangrijke datum?

Ik kan u helpen bij dit soort vragen. Woont u in Amersfoort of omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.