Indexering alimentatie 2017

Indexering alimentatie 2017

De nieuwe indexering voor de alimentatie voor 2017 is vastgesteld op 2,1%. De indexering is afgestemd op de gemiddelde stijging van salarissen en het prijsniveau in Nederland. Omdat de inflatie de laatste jaren laag is, is de indexering als gevolg daarvan ook laag. De meeste alimentatie wordt vooraf betaald. Als u in december het te betalen bedrag verhoogt met de vastgestelde index van 2,1%, wordt er in januari het goede bedrag betaald.

Voorbeeldberekening alimentatie 2017

Stel het te betalen bedrag (inclusief vorige indexering) bedraagt op dit moment € 475 per maand. € 475 x 2,1% = € 9,98. Dit telt u bij het oorspronkelijke bedrag op. € 475 + € 9,98 =  € 484,98. Dit wordt dan het nieuwe alimentatiebedrag voor 2017.

Vindt u het toch prettiger om het met behulp van een rekentool uit te rekenen? Op de site van het LBIO kunt u dat met behulp van de rekentool berekenen. Het LBIO is een overheidsinstelling waar u onder andere terecht kunt voor betalingsachterstand van alimentatie.

Ik krijg vaak vragen over alimentatie die al jaren niet is geïndexeerd. De wettelijke index is verplicht en heeft een verjaringstermijn van 5 jaar. Dus ontvangt u al 8 jaar geen geïndexeerde alimentatie dan heeft u recht op 5 jaar geïndexeerde alimentatie met terugwerkende kracht. Ontvangt u geen geïndexeerde alimentatie? Neemt u dan eerst contact met uw ex-partner op. Het is altijd beter om er samen uit te komen. Als dat niet mogelijk is, dan kunt u contact opnemen met het  LBIO.

Scheiden Amersfoort

Alle informatie over scheiden in Amersfoort vind u in dit artikel

Vragen over het indexeringspercentage?

Ik kan u helpen bij dit soort vragen. Woont u in Amersfoort of omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.