Scheiden en een eigen zaak: hoe werkt dat?

Scheiden en een eigen zaak: hoe werkt dat?

Als u gaat scheiden zijn er veel zaken die geregeld moeten gaan worden. Er moet worden nagedacht over financiële aspecten zoals alimentatie, pensioen en verdeling van een eventueel koophuis. Als u daarbij ook nog een eigen zaak heeft (of DGA bent) is de afhandeling van de financiële aspecten nog iets complexer.

Scheiden en een eigen zaak: huwelijkse voorwaarden volstaan toch?

Veel ondernemers kiezen bewust voor huwelijkse voorwaarden als ze gaan trouwen. Daarmee kan in theorie de verdeling in geval van een eventuele scheiding vooraf geregeld worden. Het is dan echter wel van groot belang dat u periodiek (bij voorkeur jaarlijks) met elkaar de huishouding verdeelt. Als u dat niet doet zal in de meeste gevallen bij scheiding  de onderneming worden gewaardeerd en verdeeld.

Scheiden en eigen zaak: waarde van het bedrijf

Als u een eigen zaak heeft en gaat scheiden, dan dient de waarde van de onderneming te worden bepaald. Dit is vaak een van de grootste twistpunten in een scheiding, aangezien er nogal wat verschillende manieren van waardering zijn, lees daarover meer hier.

Als de onderneming gewaardeerd is, moet de waarde verdeeld worden. Dat kan ook weer op verschillende manieren. Het is daarbij altijd van belang dat de continuïteit van de onderneming gewaarborgd blijft. Indien een ex-partner direct de waarde opeist kan dit uiteraard de nodige problemen geven. Daarin kan een gecertificeerde mediator ondersteunen.

Scheiden Amersfoort

Alle informatie over scheiden in Amersfoort vind u in dit artikel

Heeft u vragen?

Ik kan u helpen bij dit soort vragen. Woont u in Amersfoort of omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.