Scheiden gebeurt meestal na 14 jaar huwelijk

Scheiden gebeurt meestal na 14 jaar huwelijk

De economie trekt weer aan en daarmee ook het aantal scheidingen ten opzichte van vorig jaar. Het CBS houdt het aantal scheidingen (inclusief mensen met een geregistreerd partnerschap wat beëindigd wordt) bij.

Cijfers over scheiden

Uit de gegevens van het CBS blijkt dat zowel het aantal huwelijken/geregistreerd partnerschappen als het aantal scheidingen toeneemt. Het zijn meestal de veertigers die gaan scheiden (mannen zijn gemiddeld iets ouder dan de vrouwen) en gemiddeld zijn mensen die scheiden 14 jaar getrouwd geweest. Opvallend is dat bijna 1 op de 4 huwelijken uiteindelijk in een echtscheiding eindigt.

Waarom is er een toename in het aantal echtscheidingen onder ouderen?

Dat ouderen tegenwoordig vaker gaan scheiden, kan te maken hebben met normvervaging en de grotere zelfstandigheid van de vrouw. Vroeger dacht men nou eenmaal anders over trouwen en een echtscheiding. Tegenwoordig zijn vrouwen ook niet meer (zo) afhankelijke van de financiën van hun echtgenoot.

Echtscheiding op latere leeftijd

Wanneer je op latere leeftijd gaat scheiden, kunnen er andere factoren spelen dan wanneer je als jong stel uit elkaar gaat. Wanneer je ouder bent, zijn de kinderen vaak al de deur uit. In dat geval hoeft er geen ouderschapsplan worden opgesteld zoals dat bij stellen met jonge kinderen wel moet. Ook is de kans groot dat je als ouder echtpaar een huis hebt aangeschaft. Hoe gaan jullie dit verdelen? En hoe zit het bijvoorbeeld met jullie opgebouwde pensioen?

Scheiden Amersfoort

Alle informatie over scheiden in Amersfoort vind u in dit artikel

Heeft u vragen?

Ik kan u helpen bij dit soort vragen. Woont u in Amersfoort of omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.